מזל טוב להצטרפות חבר חדש למשפחה. במידה והכלב בן מעל 3 חודשים החזקתו מותנית בקבלת רישיון מטעם הרשות המקומית. לצורך קבלת הרישיון עליך להגיע לרופא וטרינר אשר יחדיר שבב אלקטרוני אשר יירשם על שמך וייתן לכלב חיסון כנגד מחלת הכלבת, מחלה נגיפית המדבקת גם לבני אדם. ניתן להתעדכן באתר זה בנוגע למועד ביצוע חיסוני כלבת על ידי השירותים הווטרינריים של איגוד ערים גוש דן. לקבלת מידע נוסף ניתן ללחוץ על הקישור הבא.

במידה ומדובר בחיית בר יש ליצור קשר עם המוקד של רשות הטבע והגנים בטלפון 3639* שלוחה 3. במידה ומדובר בבע"ח ביתי או בכל מקרה של ספק יש ליצור קשר עם המוקד בטלפון 03-6312222.

השתמשו באפליקציה החינמית WAZE, הקלידו בשדה הניווט "השירותים הווטרינריים גוש דן" או לחצו על הלינק הבא ותקבלו את הדרך המומלצת להגיע אלינו בכל נקודת זמן. האפליקציה נגישה לסמארטפונים רבים, ביניהם בעלי מערכות הפעלה של אייפון, אנדרואיד ועוד... שווה ונוח ביותר. נשמח לראותכם.

למי שאין סמארטפון כתובתנו: דרך לוד 131 רמת גן.

בחודש נובמבר 2020 אישרה כנסת ישראל תיקון לפקודת הכלבת.

התיקון מתייחס לתנאים הנדרשים ולאופן בו תתבצע תצפית ביתית/במרפאה כאלטרנטיבה להסגר בכלבייה של כלבים או חתולים שנשכו/שרטו אדם.

בנוסף, תקופת ההסגר לתצפית כלבת נקבעה למשך 10 ימים מיום שבעל החיים נשך/שרט ולא מהיום שבעל החיים הוסגר. 

האלטרנטיבה של תצפית ביתית יכולה להישקל ע"י הרופא הווטרינר העירוני, רק בהתקיים התנאים הבאים:

  • הבעלים או המחזיק בכלב, התייצב בשירות הווטרינרי עם בעל החיים בתוך 24 שעות מהרגע שנודע לו על הנשיכה/שריטה.
  • הכלב הוחזק ברישיון בתוקף במועד הנשיכה.
  • הכלב לא שוטט (נמצא ברשות הרבים כשאינו קשור ליד המוחזקת על ידי אדם) יותר מפעמיים במהלך השנתיים האחרונות.
  • הכלב לא שהה באזור שהוכרז נגוע בכלבת בשלושת החודשים טרם הנשיכה ו/או בא במגע עם בעל חיים החשוד כנגוע בכלבת 45 הימים טרם הנשיכה.
  • יש להגיע עם הכלב לבדיקה ראשונית ולאחר מכן לשתי בדיקות נוספות (אחת במהלך התצפית ועוד אחת בסיומה) לשלילת סימנים המחשידים למחלת הכלבת. 
  • בעליו ו/או המחזיק בבעל החיים בתצפית ביתית יגיש בקשה ויחתום על תצהיר הכולל את ההתחייבויות שמפורטות במסמך.
  • יש לשלם אגרה בסך 365 ₪ עבור ליווי ופיקוח הווטרינרי של הליך ההחזקה בתצפית בית. אגרה זו תשולם בעת הגשת הבקשה.

האלטרנטיבה של תצפית ביתית יכולה להישקל ע"י הרופא הווטרינר העירוני, רק בהתקיים התנאים הבאים:

  • הבעלים או המחזיק בחתול, התייצב בשירות הווטרינרי העירוני עם בעל החיים בתוך 24 שעות מהרגע שנודע לו על הנשיכה/שריטה.
  • ניתן להוכיח באופן מהימן שהחתול חוסן כנגד מחלת הכלבת ב-15 החודשים האחרונים שקדמו לאירוע נשיכה/שריטה. 
  • החתול לא שהה באזור שהוכרז נגוע בכלבת בשלושת החודשים טרם הנשיכה ו/או בא במגע עם בעל חיים החשוד כנגוע בכלבת 45 הימים טרם הנשיכה/שריטה.
  • בעליו ו/או המחזיק בבעל החיים בתצפית ביתית יחתום על תצהיר הכולל את ההתחייבויות שמפורטות במסמך.
  • יש להגיע עם החתול לבדיקה ראשונית ולאחר מכן לשתי בדיקות נוספות (אחת במהלך התצפית ועוד אחת בסיומה) לשלילת סימנים המחשידים למחלת הכלבת. 
  • יש לשלם אגרה בסך 365 ₪ עבור ליווי ופיקוח הווטרינרי של הליך ההחזקה בתצפית בית. אגרה זו תשולם בעת הגשת הבקשה.

יש ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6312222 על מנת לבדוק האם נאסף על ידינו וכן על מנת לוודא כי פרטיכם מעודכנים נכונה במרכז השבבים הארצי. פרטים מעודכנים יאפשרו לכל מי שיאתר את כלביכם ליצור עמכם קשר לאחר שיביא אותו לרופא וטרינר אשר יסרוק את הכלב.

התנים/שועלים הינם חיות בר מוגנות על פי חוק הגנת חיית הבר, תשט"ו – 1955 והפגיעה בהם אסורה.
התנים שייכים למשפחת הכלביים הפעילים בעיקר בלילה. הם חיים כלהקה בטריטוריה עליה הם מגנים. התנים ניזונים מציד אך יאכלו גם נבלות ופסולת. יש לתנים תפקיד חשוב בשמירה על שרשרת המזון. תנים צדים נחשים ומכרסמים ונוכחותם על כן חשובה לשמירה על גודל קבוע של בעלי החיים הללו.
כחיות בר הם אינם נוטים להתקרב לבני אדם ולרוב לא יתקפו אלא במקרים של התגרות או איום. יחד עם זאת חלק מהתנים "גילו" את אזור הטבע העירוני כמקור זמין וקל למזון. פחי אשפה פתוחים, מזון של בעלי החיים אשר מוחזק מחוץ לבית ופסולת ברחוב – כל אלו מהווים מקור מזון קל, זמין ונוח אשר התנים יעדיפו על פני ציד. הקרבה לבני אדם לצורך ליקוט מזון מרגילה את התנים לקרבת בני האדם כך שהם אינם חוששים עוד ועל כן ניתן לראות אותם בתוך הערים.
לאור נוכחותם של תנים/שועלים באזור אנו ומשרד החקלאות דואגים לפיזור חיסונים אוראליים כנגד מחלת הכלבת באופן שגרתי לאורך השנים בשטחי המחייה שלהם. לציין ששנים רבות לא היו אירועי כלבת באזור. כל טיפול נוסף בחיות הבר נעשה על ידי רשות הטבע והגנים לאור היותם חיית בר מוגנת.
יחד עם זאת כל תושב יכול לבצע מספר פעולות פשוטות על מנת להבטיח את המשך הקיום זה לצד זה לאורך שנים רבות נוספות:

  •  לא להתפתות להאכילם שכן הם עלולים לאבד החשש מקרבה לבני אדם.
  •  יש לסגור היטב את פחי האשפה ולהימנע מזריקת בשר ועופות בפחים פתוחים – אלו יכולים להוות מקור משיכה לתנים/שועלים.
  •  יש להימנע עד כמה שניתן מהשארת מזון לכלבים וחתולים ברחובות ובחצרות. במידה ונותנים מזון בחוץ ניתן להשגיח עד שהכלבים והחתולים מסיימים לאכול ואז לאסוף  את המזון  שנותר.
  • במידה ונתקלתם בתן/שועל אין צורך להיבהל – הימנעו מביצוע תנועות פתאומיות והתרחקו מהמקום באיטיות. אל תשאירו מזון ואל תנסו לפתות אותו להתקרב!
  • ראיתם גופת בע"ח – דווחו למוקד על מנת שיפונה כך שלא יהווה מקור מזון לתנים באזור.

במקרה של תקיפה על ידי בע"ח אשר גרמה לפציעה יש להעניק טיפול רפואי בהתאם להנחיות משרד הבריאות ולפנות בהקדם לרופא לצורך קבלת טיפול רפואי. כמו כן יש לפנות ללשכת הבריאות לצורך התייעצות בנוגע לקבלת חיסון כלבת והסגר בעל החיים הפוגע במידת הצורך. להנחיות משרד הבריאות: לחץ כאן.

פינת חי מחוייבת לעמוד בכל התנאים המופיעים בתקנות צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים) (החזקה שלא לצרכים חקלאיים). מעבר לתנאי הגידול, שילוט וכד' טרם הפעלת פינת החי יש להעביר הודעה על כך לידי השירותים הווטרינריים איגוד ערים גוש דן וכן לדאוג לבדיקה רפואית שתבוצע לבעלי החיים שבמתקן על ידי רופא וטרינר אחת לחודש – את הטפסים לשני אלו ניתן למצוא באתרינו תחת "טפסים".

במידה ומוחזקות בפינת החי חיות בר יש לדאוג להיתר החזקה מטעם רשות הטבע והגנים. פרטים על כך ניתן למצוא באתר הרשות כאן.

יש מספר מינים אשר קיבלו היתר החזקה כללי. יש להתעדכן מעת לעת באתר רשות הטבע והגנים במינים אלו. 

את גופת בעל החיים יש לפנות לכילוי דרך פנייה לגורמים פרטיים אשר מטפלים בפינוי הגופה. בנוסף עליך להעביר הודעה על למשרדינו על מנת שנוכל להסיר את כלבך ממאגר השבבים הארצי.

על פי חוזר מנכ"ל משרד החינוך ההתקשרות נעשית אך ורק עם גורמים בעלי רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות, בעלי רישיון עסק מהרשות המקומית בה העסק פועל וכן תעודת כשרות של הרבנות המקומית. טרם ביצוע ההתקשרות הגננות / מנהלי בתי הספר מעבירים לשירותים הווטרינריים של איגוד ערים גוש דן את פרטי הספקים לשם אישורם. בנוסף המזון עובר בדיקה מדי יום של תנאי הובלתו.

השירותים הווטרינריים איגוד ערים גוש דן מפקחים על מזון מן החי - זיהיתם מזון מקולקל? פג תוקף? ראיתם רכב חשוד פורק סחורה? דווחו ועזרו לנו לשמור על בריאות הציבור. צרו קשר בטלפון 03-6312222